Altea

Over de stad Altea


Altea is een museum op zichzelf en het meest artistieke stadje aan de Costa Blanca. Een plaats waar veel (inter)nationale schilders, beeldhouwers, dichters, zangers en schrijvers hun “Taller” (werkplaats) hebben en inspiratie opdoen.

 

Kunstzinnigheid en het soort mensen wat zich daardoor aangetrokken voelt, vindt je in de nauwe, witte straatjes en rondom de grote kerk met het -met Valenciaans keramiek betegelde- dak de Nuestra Senora del Consuelo, die o.a. met de Toren van Galera tot het Culturele Erfgoed van Spanje behoort.

 

Veel van de feesten, processies en evenementen worden ook in Altea gehouden. Bijvoorbeeld Het Driekoningenfeest in januari, het feest van de Moren en de Christenen in februari en september, in juni zijn er feesten op het strand ter ere van Santa Trinidad, in juli wordt de patroonheiligean grote kerk geeerd Virgin del Carmen en in augustus mag niemand aan de Costa Blanca het gigantische vuurwerk missen waar kosten nog moeite worden gespaard maar, ook de kunstzinnigheid letterlijk vanaf spat.

Foto's van Altea